Kulturprofil 2008 Bengt-Olof Löf

Foto & © Tommy Andersson

Bengt-Olof Löf är en mångsysslare inom kultur- och föreningslivet i Filipstad och som fotograf pryder han mångas väggar genom sina almanacksbilder.

Det är genom den almanacka som ges ut av Filipstadsföretag i samverkan som Bengt-Olof Löf visar den mångfald av sevärda platser och aktiviteter som finns runt om i kommunen.

Foton har Bengt-Olof Löf även ägnat sig åt i arbetet med att lägga upp Filipstads Gilles omfattande bildarkiv. Inom Gillet har kulturprofilen även suttit i Gillesrådet, bland annat som ålderman. Dessutom har han varit verksam i föreningens bebyggelsehistoriska grupp med uppgift att värna om kulturhistoriskt intressanta byggnader och miljöer.

Hembygdshistoria och industriminnen har förenats genom Bengt-Olof Löfs arbeten inom Filipstads Bergslags hembygdsförening och föreningen Värmländska industriminnesmärken. Att få igång maskinell utrustning i Storbrohyttan tillhör den inriktningen.

Bengt-Olof Löf har även suttit i Ferlingruppens styrelse, en tid som ordförande och han finns med i föreningen Kulörta Lyktor. I utvecklingen av Ferlinutställningen på Museet Kvarnen har Bengt-Olof varit den drivande kraften. Han är även en av medlemmarna i Bergslagsakademien och nu har han av Filipstads Gille utsetts som årets kulturprofil 2008.

Tommy Andersson
Ur Filipstads Gilles tidskrift "Vår Stad"
av Rolf Mårth